Saturday, August 20, 2005

The buck stops here! Let's take back our power!


Okay gang,

This blog has been started to concentrate on my plan for world domination. HA HA HAAA!! (make evil sounding fart noises)
No-laa dis site is to keep you updated on my offer (yang tak pernah dibuat orang malaysia ataupun mana-mana record label) iaitu -



JIKA AWAK MAHUKAN ALBUM FUUYO AFDLIN SHAUKI DAN SELALU MERACAU MALAM-MALAM TERINGATKAN ALBUM TU.
IF YOU WOULD LIKE TO OWN AFDLIN SHAUKI'S FUUYO ALBUM AND ARE HAVING RECURRING NIGHTMARES ABOUT IT.

1. Email direct kepada saya your full name and address anda ke..
  • selambakodok@gmail.com

  • and write AFDLIN DAH HILANG AKAL! as the subject. Bagitahu saya jika awak nak cd atau cassette.

    2. Sebagai ganjarannya, saya akan hantar kepada awak album first print limited edition FUUYO melalui POS MALAYSIA. DAN segment ini amat penting...

    The album retails for about 35 bucks and the cassette RM16.90, tetapi

    JIKA ANDA SUKA ALBUM TU, AWAK BAYARLAH KEPADA KAMI BERAPA AJA YANG AWAK SUKA!!!

    Ya!... IKUT SUKA KAU LAH LABU!

    3. JIKA AWAK RASA NILAI ALBUM NI 10 SEN, HANTARLAH 10 sen atau IF YOU FEEL THE ALBUM IS WORTH 25 bucks then send us 25 bucks, or any amount you wantlah basically, and send it kepada kami di dalam bentuk cash (kalau berani), bank money transfer, money order, T.T. or bank draft pada nama dan alamat yang akan kami samakan bersama CD itu.

    4. IF YOU DON't LIKE THE ALBUM!! (because you could be OUT OF YOUR MIND TOO!!)...

    MY ONLY REQUEST IS, FOR YOU TO DESTROY THE WHOLE ALBUM! BY SENDING IT FOR RECYCLING.

    5. DO NOT!, I REPEAT, DO NOT PASS THE CD TO SOMEONE ELSE, DESTROY IT. THIS experience is only MEANT for you! the people who were actually initially interested in the album. this offer is valid until i run out of my last FIRST PRINT EDITION of FUUYO which will be a collector's edition bila gua mati nanti. People in general, only value something when it's not there anymore. This offer is open for anyone in this world who wants to experience the ALBUM.

    THIS IS A SERIOUS OFFER and I will bear all costs for the sending of the album. LET's show the frakking distributors the power of internet NETWORKING and the power of the people.

    What is there to lose?.

    For you nothing. This is a win-win situation for you. NO BULLSHIT.

    EXPERIENCE it before you BUY it!

    For me, money and more improtantly the belief in humankind. but having said that, you know what?
    I BELIEVE THAT MY TRUE FANS and my FRIENDS will act honorably.

    Since, we have a limited number of the special edition copies we are limiting one copy to one address.

    The programme is doing outstandingly well since its inception on the 18th oh August, as we already have over 200 applicants in just 2 days.

    So towkay what you waiting for? Recording companies to spend monies on musician who are not AKADEMI FANTASIA related is it? i think the term " and monkeys might fly out of my butt!" vividly comes to mind.

    Not gonna happen people
    and We're not gonna live forever.

    Power to the People!

    åfdlin

    49 Comments:

    At 5:47 PM, Blogger Unsunghero said...

    Salam Afdlin,

    Gua dah dapat album Fuyoo semalam. terima kasih banyak-banyak. moga projek mesra rakyat lu seterusnya lebih gemilang...chaiyo! chaiyo Bro!

     
    At 9:10 PM, Blogger Ted said...

    Bro, I took the liberty to post a ping to Project Petaling Street. I hope you don't mind yeh.

     
    At 9:31 PM, Blogger BawangMerah said...

    selambakodok, ada kompeni bernama magnatune yang buat benda mcm gini gak. Reason dia pun nak tunjuk power internet kepada publisher music. Maybe ko nak jenguk jenguk kat sana. Ni hah address website dia.

    http://magnatune.com/

     
    At 11:48 PM, Blogger Tina said...

    Good idea/effort using the blog to promote ..good luck!

     
    At 8:02 AM, Blogger Seniman Jalanan said...

    blom dpt lagi....
    dah abis ke albumnya...
    anyway kalau habis...
    aku nak congrats dgn usaha branie ko kodok...
    ok...

     
    At 8:57 AM, Blogger neko_ad said...

    yo bro...lu memang world class la...dari AH-HA, BULI, KELIBAT sampai la ke FUYYO!

     
    At 4:13 AM, Blogger Husni? said...

    kapitalisma tak pernah mesra dengan seni. satu satunya seni kapitalisma adalah seni membuat duit. Sungguh jahat komen ini.

     
    At 4:20 AM, Blogger Vernon said...

    Dude, you rock!

     
    At 11:22 AM, Blogger salam said...

    Anugerah SKRIN ....
    3 awards ... TAHNIAH ...Bro .....

     
    At 11:39 AM, Blogger writer said...

    hehe..incik afdlin,
    gne gmail ye skang?
    dapat my invitation ke? :P
    anyway,sorry la lupe lak nak kasik address,i send kat hotmail xpe ke?or nak antar kat gmail gak?hehe..over 2 gigs capacity..

    meami

    http://meami.unic.net.my
    http://myspace.com/meami

     
    At 7:44 PM, Blogger banggy said...

    Tukarkan RM10 Menjadi RM1,000,000 !!!









    Assalamualaikum,

    Saudara/saudari, muslimin/muslimat,



    Anda yg budiman, sblm anda menganggap surat ini tidak
    munasabah, saya cadangkan supaya anda membacanya
    terlebih dahulu. Selamat datang ke laman informasi
    kewangan rakyat Malaysia & luar negara di seluruh
    dunia dgn bermodalkan RM10 sahaja. Tidak kira apa
    status, keturunan, umur & warganegara, anda berpeluang
    merebut pendapatan yg lumayan ini. Wang akan mengalir
    masuk walaupun anda sedang tidur! Percayalah¡K


    Sebulan yg lalu, saya sedang melayari news groups spt
    anda skrg ini & menjumpai artikel spt ini yg mengajak
    saya melabur RM10 utk mendapatkan pulangan beribu
    ringgit!! Mula2 saya tidak percaya. Ini tak lain tak
    bukan mesti bertujuan hendak mengenakan org shj!...
    ttp spt kebanyakan org, saya tertanya2, jadi saya
    terus membaca artikel itu. Artikel itu menyatakan
    bahawa hantar RM2 kpd 5 nama & alamat yg disertakan di
    dlm artikel tsbt. Anda kemudian diminta meletakkan
    nama & alamat anda pd tempat Peserta 5 & membuang nama
    Peserta 1, & kemudian post artikel itu ke sekurang2nya
    200 newsgroup (tdpt beribu2 newsgroup di internet jika
    anda rajin surfing). Slps saya meminta pandangan
    beberapa org rakan & memikirkan semula risiko yg ada,
    saya membuat keputusan utk mencubanya. Tiada apa yg
    merugikan saya kecuali RM10 & 5 keping setem 30 se,
    kan? WELL GUESS WHAT!!! Dlm tempoh 7 hari, peti surat
    saya mula dipenuhi WANG!!! Saya betul-betul terkejut.
    Saya ingat ia akan berhenti masuk pd bila2 masa shj
    ttp wang itu tetap dtg. Saya memperolehi RM240,226.00
    dlm tempoh 35 hari shj!!! Sangat berbaloi! Dgn hanya
    pelaburan sbnyk RM10 & 5 kpg setem 30 sen, WANG DTG
    SENDIRI KE DLM PETI SURAT SAYA!!!



    Saya akan terangkan macam mana ia berfungsi & yg lebih
    penting kenapa ia berfungsi sebegitu. Yg peting, anda
    cetak artikel ini SEKARANG utk memudahkan anda
    mendapatkan semua langkah2 yg diperlukan. Saya pasti,
    jika anda mengikuti langkah2 yg tlh diatur dlm artikel
    ini, anda akan mula membuat duit sblm habis penghujung
    minggu ini. Anggaplah program ini sbg 1 peluang
    keemasan bg meningkatkan taraf ekonomi anda. Tahukah
    anda bahawa cara ini tlh dipraktikkan oleh berjuta2
    org di seluruh dunia bg memungut derma & mengumpul
    modal perniagaan. Percayalah¡K dlm masa 40-50 hari
    anda akan memperolehi sbnyk RM1,627,230.00 tanpa
    penat. Kalau tdk percaya, apa kata anda mencubanya
    dahulu!



    Spt saya, mungkin anda juga ragu2 dgn program seumpama
    ini. Mulalah pelbagai soalan bermain di fikiran;
    Adakah program ini sah di sisi undang2? Soalan spt ini
    pernah diajukan kpd seorang peguam. Beliau memberitahu
    bahawa program ini menyerupai surat berantai (chain
    letter) tp disebabkan setiap risalah dilengkapi dgn
    maklumat terperinci mengenai sistem program tersebut,
    maka ianya SAH di sisi undang2. Yg plg kerap bermain
    di fikiran saya ketika itu ialah; Adakah ia satu
    penipuan? Jawapannya TIDAK SAMA SEKALI kerana ia tidak
    spt surat berantai, di mana pihak yg menerima seolah2
    diugut utk melakukan apa yg dikehendaki oleh surat
    tsbt, program spt ini tidak memaksa / mengugut mana2
    pihak malah ia memberi pilihan kpd pihak yg menerima
    utk mengabaikan program ini sama sekali. Di samping
    itu, dgn segala maklumat terperinci yg disertakan ia
    sekaligus menjadikan program ini sebuah perniagaan yg
    sah & amat menguntungkan semua pihak asalkan mereka
    rajin berusaha. Adakah ia baik? Sudah tentu YA. Ini
    kerana, sesiapa shj yg rajin menghantar risalah ini,
    mereka berpeluang besar utk memperolehi hasil yg
    lumayan. Sangat2 lumayan sebenarnya¡K



    Apa yg PENTING utk anda fahami ialah program ini
    bukanlah suatu penipuan & ia tidak menyalahi undang2;
    & ia hampir TIDAK mempunyai sbrg RISIKO!! Sekiranya
    anda JUJUR & RAJIN menyebarkan program ini, anda akan
    memperolehi ganjaran yg amat besar, bersesuaian dgn
    usaha yg anda curahkan, malah tidak mustahil lebih dr
    itu. Jika anda tidak menyertainya, kerugian akan
    sentiasa berada di pihak anda.



    Firman Allah SWT bermaksud,

    ¡¥Iblis & syaitan menakutkan manusia dgn kerugian &
    kepapaan

    supaya jgn menderma utk kebaikan¡¦.



    Program ini tlh dicipta stlh dibuat penelitian &
    kajian terperinci ke atas program2 yg ada di negara2
    maju & ianya tlh diringkaskan seberapa yg boleh bg
    memudahkan usaha para peserta. Jumlah RM1,627,230 /
    apapun jumlah yg anda inginkan sudah tidak mustahil
    lg. Pokok pangkal, anda bertindaklan dr SEKARANG &
    gembelingkan usaha ke arahnya dgn penuh keyakinan &
    kesungguhan. Baca & fahamkan arahan sblm menyertainya
    supaya tdk berlaku penganiayaan kpd peserta lain
    secara tdk sengaja.





    Bagaimana Caranya?





    Langkah 1
    Pertama sekali anda dikehendaki menghulurkan sumbangan
    RM2 shj kpd setiap peserta. Utk tujuan itu, anda
    balutkan wang kertas berjumlah RM2 dgn kertas agar tdk
    dpt dilihat. Utk memudahkan penghantaran & mengelakkan
    kecurian, sila hantarkan Wang Kertas & jgn sesekali
    menghantar Wang Siling kerana terlalu berat utk di
    pos. Anda dinasihatkan agar membalut wang tersebut di
    dlm kertas gelap supaya org lain tidak dpt melihat isi
    kandungan surat tersebut. Masukkan ke dlm sampul surat
    (yg berwarna coklat lebih baik). Apa yg anda lakukan
    ini ialah satu perkhidmatan yg sah & tidak melibatkan
    penipuan, jadi janganlah anda risau akan apa yg anda
    usahakan ini. Kemudian, pastikan setiap sampul surat
    berisi wang & gamkan sampul surat tsbt agar tidak
    mudah di buka. Seterusnya, poskan kpd setiap nama &
    alamat peserta yg terdapat pd Senarai Nama Peserta.





    Langkah 2
    Setelah setiap peserta menerima sumbangan drpd anda,
    maka gugurkan nama & alamat Peserta 1 drpd senarai
    itu. Anjakkan nama Peserta 2 ke ruang Peserta 1,
    Peserta 3 ke ruang Peserta 2, Peserta 4 ke ruang
    Peserta 3, Peserta 5 ke ruang Peserta 4 & masukkan
    nama & alamat anda pada ruang Peseta 5 yg tlh
    dikosongkan td. Pastikan senarai nama & alamat baru
    itu berada dlm kedudukan yg betul & pastikan juga
    alamat itu tepat bg memastikan tidak berlaku sbrg
    penganiayaan kpd peserta lain. Anda juga boleh
    menggunkan nama samaran jika tidak mahu dikenali.





    Langkah 3
    Kemudian, poskan artikel ini (boleh dibuat
    pengubahsuaian jika perlu) ke sekurang2nya 200 news
    group yg terdapat di internet spt laman-laman web
    diskusi, forum dan message board.





    Langkah 4
    Kemudian, tunggulah giliran anda dgn sabar (biasanya
    40-50 hariutk ganjaran yg lbh besar) utk mencapai
    matlamat ini bilamana wang kiriman drpd peserta2 lain
    yg menyertai program ini akan anda terima. Semakin
    ramai yg menyertai program ini, maka semakin
    berkembanglah kedudukan anda. Sila lihat carta sebagai
    rujukan (andaian 15 peserta menyertai setiap
    peringkat,dan setiap seorang menjana 15 lagi peserta).





    CARA PENGIRAAN

    Peserta 5 (Anda bermula di sini)
    15 peserta x RM2
    RM30.00



    Peserta 4
    15 peserta x (15) x RM2
    RM450.00



    Peserta 3
    15 peserta x (15) x (15) x RM2
    RM6,750.00



    Peserta 2
    15 peserta x (15) x (15) x (15) x RM2
    RM101,250.00



    Peserta 1
    15 peserta x (15) x (15) x (15) x (15) x RM2
    RM1,518,750.00


    JUMLAH
    RM1,627,230.00



    Jgn cuba menipu, Allah melihat apa yg anda lakukan.
    Sekiranya anda cuba menipu iaitu dgn meletakkan nama
    anda terus ke No.1, anda hanya akan menerima wang
    sbnyk RM30 shj. Oleh itu, bersabarlah kerana giliran
    anda akan tiba juga. Anda perlu ingat, bukan semua org
    berfikiran positif spt kita. Andainya tdk ramai yg
    menyertai program ini, tentu jumlah wang anda terima
    sedikit shj kan. Oleh itu anda dinasihatkan supaya
    mengpos sbnyk mungkin artikel tsbt ke internet.
    Walaupun 50% shj yg menyertainya, anda masih boleh
    memperolehi sumbangan sbnyk RM406,808. Saya yakin
    artikel2 yg anda kirim itu akan mendapat jawapan
    (wang) spt apa yg tlh saya alami.



    Sila ikuti arahan yg tlh ditetapkan & imbuhan lebih
    RM1,627,230 boleh menjadi milik anda dlm tempoh 40 -
    50 hari sahaja. Program ini masih kekal bertahan atas
    dasar kejujuran semua pihak. Anda skrg akan menjadi
    salah seorang pemilik perniagaan melalui
    surat-menyurat. Di dlm perniagaan ini anda tdk menjual
    barang2 yg dpt dilihat ttp sebaliknya anda menjual
    perkhidmatan. Perkhidmatan ini terjamin selamat &
    dibenarkan!! Simpan salinan langkah2 ini & bila-bila
    masa anda memerlukan duit, anda boleh mencubanya lagi
    & lagi & lagi... SILA INGAT bahawa program ini masih
    terus bertahan krn kejujuran semua peserta yg tlh
    mengikuti langkah2 yg telah digariskan dgn sempurna.
    Cuba anda bayangkan, jika anda jujur, program ini akan
    berterusan & duit yg diterima oleh org2 lain akan
    sampai juga ke tangan anda. Hantarkannya sekarang,
    masukkan nama anda dalam senarai dan anda telah mula
    berniaga!!!











    SENARAI NAMA PESERTA




    Peserta 1

    Rozaidah Ibrahim
    Lot 388 Piasau Utara 3F
    98000 Miri Sarawak
    (**Anjakan nama & alamat Peserta 2 ke sini)




    Peserta 2
    Khairul Hisham Abdullah
    H-2-4 Kuarters Inst. Pendidikan,
    Jalan Sg. Pusu, Batu 8,serta
    Gombak,
    53100 Kuala Lumpur
    (**Anjakan nama & alamat Peserta 3 ke sini)


    Peserta 3

    Ahmad Shukri Zainal
    21-17-2, Blok 21, Jalan 4/112A
    Taman Bukit Angkasa,
    Off Jalan Pantai Dalam,
    59200 Kuala Lumpur
    (**Anjakan nama & alamat Peserta 4 ke sini)



    Peserta 4

    Rusnah Salleh

    No 400 Jalan C9

    Taman Melawati

    53100. Kuala Lumpur.
    (**Anjakan nama & alamat Peserta 5 ke sini)

    Noorazlan Mohd Razak
    No.7, Hala Pegoh Aman 2,
    Taman Desa Aman,
    31500 Ipoh,
    Perak.

    (*** Tuliskan nama & alamat anda disini sebagai
    Peserta 5 - baru







    LAKUKAN DENGAN PENUH IKHLAS!

    DERMA & SUMBANGLAH KPD PESERTA TERSEBUT

    NESCAYA ANDA JUGA AKAN MENERIMA DERMA & SUMBANGAN
    SEUMPAMANYA.

    INSYA ALLAH!!

    -------------------C-------------------



    Bagaimana Utk Mengiklankan Ke News Group?



    Melalui newsgroup iaitu laman2 web yg mengandungi
    diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat
    keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yg telah
    membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dr
    segi security kerana anda tidak mampu mengawal org
    bawahan anda, ttp anda boleh menyebarkan risalah anda
    kpd lbh drpd 5000 org dlm satu masa. Cuba anda lihat
    fakta ini, di seluruh dunia ada terdapat lebih drpd
    32,000 laman web bercorak diskusi & pd satu2 hari, lbh
    drpd 5,000 org melawat laman web spt berikut. Di dlm
    dunia terdapat lbh kurang 2 BILLION pengguna internet
    yg berdaftar & pd setiap hari dianggarkan lbh drpd
    50,000 pengguna baru mendaftarkan diri, bayangkan
    berapa ramai org yg bakal menyebarkan risalah yg
    mengandungi nama & alamat anda, & setiap org yg
    menyalin risalah anda akan menghantar anda sebanyak
    RM2. Sekiranya dlm masa 2 bulan 50000 org menghantar
    anda RM2, anda akan memperolehi RM100,000!!! Banyak
    tu¡K





    Langkah 1
    Anda tidak perlu menaip semula risalah ini, anda hanya
    perlu pilih menu EDIT-SELECT ALL utk memilih seluruh
    risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy utk menyalin
    risalah anda.





    Langkah 2
    Buka aplikasi 'notepad'
    (Start-Programs-Accessories-Notepad) & pilih menu
    EDIT-PASTE utk memaparkan risalah anda & stlh membuat
    perubahan yg diterangkan di atas, pilih menu FILE-SAVE
    utk menyimpan risalah baru anda seboleh2nya dlm bentuk
    *.txt (biasanya ia automatik).






    Langkah 3
    Buka Netscape / Internet Explorer & pergi ke laman web
    pencari spt Yahoo! utk mencari laman2 web diskusi,
    forum & message board.




    Langkah 4
    Pergi ke laman2 web tsbt & pilih diskusi, forum /
    sebagainya & hantar risalah anda. Anda perlu mengisi
    ruangan SUBJECT sbg tajuk anda & pergi ke risalah anda
    td, pilih menu EDIT- COPY utk menyalin & klik pd ruang
    utk mengisi risalah anda pd laman web tsbt & pilih
    menu EDIT-PASTE pd Netscape / Internet Explorer anda.
    (Anda juga mungkin dikehendaki utk mendaftar diri pd
    laman web tersebut, tdk mengapa kerana anda hanya mahu
    menyebarkan kpd mereka yg ingin mencari sumber
    kewangan yg sah & anda hanya menjalankan tugas anda.
    Jadi, daftarkan shj stlh memastikan yg program tsbt
    PERCUMA)






    Tahniah... ITU SAHAJA! Apa yg perlu anda lakukan skrg
    ialah pergi ke message board seterusnya & ulangi
    langkah2 di atas. Setiap message yg dihantar akan
    mengambil masa kira2 30 saat utk muncul di skrin anda.
    Ingat¡K lebih banyak anda iklankan (message board dsb)
    lebih banyak duit yg akan anda dapat!! Mudah kan? Slps
    ini anda akan mula menerima wang tsbt sblm anda sempat
    mengiranya! Malah, anda mungkin perlu menyewa Peti
    Surat kerana jumlah kiriman wang yg anda akan terima
    terlalu banyak sekali. Anda juga boleh menggunkan
    nickname jika tidak mahu dikenali ttp pastikan alamat
    yg disertakan adalah tepat agar surat tersebut boleh
    sampai ke tangan yh hak!



    Terima Kasih.

    SELAMAT MENCUBA

    & GUNAKANLAH DUIT TERSEBUT KE JALAN KEBAJIKAN!!!

    Bantulah Mereka Yg Memerlukan¡K

    Wassalam

     
    At 10:55 PM, Blogger alief said...

    This comment has been removed by a blog administrator.

     
    At 10:57 PM, Blogger alief said...

    ZOMG, Afdlin is going crazy!! Behold The POWER of the INTERNETs!!111
    http://img128.imageshack.us/img128/7326/11251028637072it.jpg

     
    At 1:10 AM, Blogger pokcak said...

    wahai kodok,

    gua respek la lu beb. lu berani. lu telus. gua sokong lu jual album dlm internet, pasal gua pun cari duit melalui internet. lu jual je melalui internet. lagi power. walaupun lu buncit, lu bijak beb...

     
    At 5:54 PM, Blogger noorlara said...

    hang ni kan sejak awal akak kenei kat tv akak tau ko memang lain dari yg lain, berani mencuba, bersedia untuk berubah dan dare to be different, kreatif, tulus mulus dan banyak akai, pandai mainkan perasaan org dalam jual album ko tu, mana ada org yg siuman nak ambil free mende yg ko buat ngan duit lain le ngan air liur, ahaks, erm boleh bg akak free ke (hahahahha tak lawaknyee) takpe hakakpun tak suke free nanti takde nilai, akak nak amik sendiri dari tangan ko tu k, nak jadi pembeli budimanle kunun. Apapun selamat berjaya dan sembahyang jgn tinggal

     
    At 1:43 AM, Blogger faux diamante said...

    gua baru dapat cd lu tgh hari tadi terbegik masa tgh makan lunch.
    i called ur ofis for ur business registration number...oh so gemalainya receptionist tu.suara boleh buat voice over.

     
    At 9:41 PM, Blogger kayu said...

    LOMPAT SI KODOK LOMPAT...
    LOMPAT LAH TINGGI2...
    CEPAT LAH KODOK CEPAT...
    JANGAN SAMPAI TERPIJAK NANTI...

    goooo! KODOK!!!

     
    At 9:53 PM, Blogger Sidharja Qhaum said...

    laa...ni sapa lak dok promote biz tukar RM10 nih? agak2 la nk promote tuh.

    anyway, kodok, semoga usaha ko berjaya dan aku berjaya dpt CD ko dlm masa terdekat nih.

    Good luck,
    http://jamloceng.blogspot.com/

     
    At 10:45 PM, Blogger cekodok said...

    a'kum.. gua giler babeng tak tau pasal album lu.. tetibe gua tebace lam metro tak silap, pasal projek nih. terus gua bukak lu nyer blog. beminat ahhh.. giler lu tak minat kat afdlin yg montok tu... tapi satu gua nak tanye,.. nanti lepas dapat album tu, gua nak antar duit kat mane?surau?umah anak ayam? ehhh...anak yatim? bagi la alamat bro... troskan usehe murni lu utk kempiskan prot.. ehehehe...

     
    At 3:45 AM, Blogger gigaslave said...

    cara yang lu buat nih memang ada nilai baik dan buruk yg bakal lu tanggung. buruknya ialah bila orang yang dpt album lu tuh tak ikhlas dan tak respek dengan hasil kerja lu. respect lu sebab ada gak org malaysia brani wat gini!!

     
    At 7:04 PM, Blogger Aswad said...

    baguih la idea you

    well at least kalau org kata you gila you can jawab laaa memang projek ni hilang akal namanya bangangg!!!

    to those big label record companies out there:
    fraakkkkkk uuuuuuuu!!!!!!

    oh ya tahniah menang award ari tu, jgn ko keluar statement
    "lihatlahhh duniaaa!!!!!" sudah la.

    ok all the best.

     
    At 7:44 AM, Blogger MamiJarum said...

    Afdlin! Kalau hantar UK bisa tak?

     
    At 9:15 AM, Blogger selambakodok said...

    boleh aja ke hujung dunia ni pun kalau pos malaysia boleh sampai gua anto punya.

    afdlin

     
    At 8:11 AM, Blogger Irzan said...

    AFDLIN SHAUKI YOU SURE TOLD US ON HOW TO GET THE ALBUMS

    BUT YOU DIDN'T TELL US ON HOW TO PAY IT!!!

    Please tell us your account number etc kat Maybank ke hapa ker ... kan senang nak bayar on what you did?

    Heck I don't mind paying RM10 for what you had done!

     
    At 8:13 AM, Blogger Irzan said...

    Hamek ko sampai kena boldkan komen aku nakkan attention ko! Cepat sebelum aku fly oversea ni! Holiday gue dah nak abis beb!

     
    At 5:57 PM, Blogger selambakodok said...

    Nanti didalam pakej yang kitorang hantor nanti ada payment instructions. kitaorang betul-betul nak korng dengar dulu baru bayor.

    afdlin

     
    At 9:17 AM, Blogger AhBoy said...

    yo bro ada sample ka? Short sample enough to feel the "Fuyoo" tell me if there's any!

     
    At 12:25 AM, Blogger bayam said...

    kodok gua memang respect kat lu...

    aku dah beli album ko sejak ia mula dipasarkan... memang sedap di dengar.. puas hati..

    semoga projek ko sukses dalam mencapai objektifnya..

    kim salam kat shima.. :p

     
    At 3:01 AM, Blogger akula said...

    Wah...gua salute u la kodok
    berani betul
    hrp2 yang dah dpat cd tu jgn lupa lak bayor kalu minat..
    tp ko tak takut rugi ker????

     
    At 11:51 PM, Blogger jamrihusen said...

    esok gua antar wang pos ah. dalam 2 - 3 hari sampai kot.
    tq untuk kaset ko. sori lambat sikit bayo.
    (ko padam la post skim piramid cepat kaya kat atas tu. tah apa-apa)

     
    At 12:25 AM, Blogger lin said...

    true to its name..i think this project totally deserves the title "dah hilang akal"...coz ure like practically giving stuff out for free..
    but i guess u have very high faith in ure friends and fans and i congradulate u for that...
    anyway good luck in ure project...
    and... i think ure damn funny man!!
    i love stand up comedy... i wonder if u do any of those in msia..

     
    At 1:27 AM, Blogger Bukan Sepet said...

    Ko ni dah gila kodok.... kodok.

    Wa cakap lu aaa.. cheh (cam cina jual babi lak aku)

    Kodok,

    Aku nak send mail kat gmail ko. Kut album tu ada lagilah.. kaset dahlah. aku takder cd player pun.. (taklah, aku tak miskin., Kedekut)

    Kalau aku tak suka album ko pun.. aku akan bayar gak .. Sebab aku suka cara ko buat kerja gila ni... dan lagi loan aku dari bank rakyat pun baru approved hahaha (gelak jahat din berambui )

    confirm bigau betul ko ni.. kodok kodok..

     
    At 2:07 AM, Blogger azyze gomez said...

    Afdlin,
    adik saya dah dpt the Cd I requested for. Thanks a lot, and will be sending the cash either to your office in WMaju, or bank in kat affin this friday, aiight?

    Arigato Ghozaimasu Chief-san!

     
    At 10:05 PM, Blogger Nekko-chan said...

    Konnichiwa!

    Saya dah dapat album Fuyoo! dan saya dah pun dengar semua track dalam cd tuh. Kesimpulannya saya suka album ni sebab saya boleh gelak sorang-sorang masa dengar lagu-lagu tuh. As of just now saya dah pun membuat bayaran melalui maybank2u. Hopefully masyuk la dalam akaun kompeni brader Afdlin. Thanks sebab at least lagu-lagu tu dapat menceriakan saya ari nie. Ganbare!!

    p/s My fav song is Mangsa Keadaan and Aku Lelaki.

     
    At 10:42 PM, Blogger BooK said...

    afdlin: aku dah dapat fuyyo
    soalannya: mengapa kau tiada akaun maybank. senang sket nak deposit money. mentang2 name kau afdlin, akaun bank pun mau affin bank ka? :)

     
    At 1:27 AM, Blogger PakBear said...

    Kodok Bro aka AS
    Lu punya fuuyo! waa dah terima. Mmg fuuyo ahh! Best of luck. Wa menaruh kepercayaan lu boleh carik duit melalui cara begini. Lu punya karya memang 'masterpice'!!

     
    At 2:21 AM, Blogger KaptJArcher said...

    Thanks bro... dah dapat last week... dah bayar pun last Thursday...

    Need an answer .... apa story behind the extras after Mia Sara ....

     
    At 7:47 PM, Blogger LMj said...

    I've received your CD. Thanks. It was an excellent job!!! Sorry till date belum sempat nak masukkan duit to your account. Probably tomorrow I will try to deposit the money to your RHB bank account as given. Thanks for a job well done <<-- i mean the CD hehehe and the VCD of course. Teruja I tengok VCD u hahahahah

     
    At 10:02 PM, Blogger Acid said...

    Memang betul laa dah hilang akal mamat inspirasi gua ni... how r u brader? ... anyway, all the best! gua sokong lu beb, all the way...

     
    At 6:38 AM, Blogger zickeys said...

    warghhh...bro, wa blom dpt lg cd lu. dgr citer dh abih. ini buleh menimbuikan marahhh !!! Hehehe.... afdlin, wa punya order still in Q rite? wa mmg mau, x kira la bila lu mau hantaq. Kalau bule a.s.a.p laa. Okeh bro, chalo & wassalam !

     
    At 10:54 PM, Blogger 3six7 said...

    bro, bayaq via shopping voucher boley ka? i got banyak jusco vouchers. heheh
    cheers!

     
    At 4:22 AM, Blogger ZyE said...

    Chief Kodok,

    Tabik sama chief.. wa kodok prebet amat bangga kerana menjadi kodok bawahanmu hehehe

     
    At 6:51 PM, Blogger thaqif said...

    aLOOOO cip. hebat!! memang hebat!! tabik spring utk cip kodok!!

     
    At 10:48 AM, Blogger Romantis Selatan said...

    sedang tunggu album kodok...

     
    At 11:07 PM, Blogger JODAN AHMAD said...

    abang afdlin...
    album Fuyoo tu ada g ak???
    tingin ar nk beli...
    dah lama carik..skang baru jumpa cmna nk dapatkan...
    ada g tak???

     
    At 9:40 AM, Blogger Izzudin said...

    tak dapat-dapat pown.. dah brape bulan dah

     
    At 5:42 PM, Blogger rocksilam said...

    Sapa ada email adflin shauki? sila contact aku ye.., ada bisnes sikit mygurindam@yahoo.com

     
    At 9:29 PM, Blogger azlan said...

    uits...dah tiga minggu dah ni...gua tak nampak cd tu pun lagi...kodok depan rumah dah banyak dah...cd tak dapt! apa cer? biar betik weh...

    kalau tak dapat cd ni camana beb?

    ada sesapa bleh tolong tak? en afdlin sendiri ke?

     
    At 6:47 PM, Blogger M-Wave said...

    namespace MyService
    {
    using System;
    using System.Collections;
    using System.Configuration;@ECHO OFF
    :: WMI query to list all properties and values of the class
    :: This batch file was generated using the WMI Code Generator, Version 2.01
    :: http://www.robvanderwoude.com/wmigen.html

    IF "%˜1"=="" (
    SET Node=%ComputerName%
    ) ELSE (
    SET Node=%˜1
    )

    WMIC.EXE /Node:%Node% /Output:STDOUT Path Get /Format:LIST

    using System.ComponentModel;
    using System.Data;
    using System.Diagnostics;
    using System.Web;
    using System.Web.Services;

    public struct ClientData
    {
    public String Name;
    public int ID;
    }
    /// summary
    /// Summary description for WebService1.
    /// summary
    [WebService(Namespace="http://codeproject.com/webservices/",
    Description="This is a demonstration WebService.")]
    public class WebService1 : System.Web.Services.WebService
    {
    private const int CacheHelloWorldTime = 10; // seconds

    public WebService1()
    {
    //CODEGEN: This call is required by the ASP+ Web Services Designer
    InitializeComponent();
    }

    /// summary
    /// Required method for Designer support - do not modify
    /// the contents of this method with the code editor.
    /// /summary
    private void InitializeComponent()
    {
    }

    //WEB SERVICE EXAMPLE
    //The HelloWorld() example service returns the string Hello World
    //To build, uncomment the following lines then save and build the project
    //To test, right-click the Web Service's .asmx file and select View in Browser
    //
    [WebMethod(CacheDuration = CacheHelloWorldTime,
    Description="As simple as it gets - the ubiquitous Hello World.")]
    public string HelloWorld()
    {
    return "Hello World";
    }

    [WebMethod(CacheDuration = 30,
    Description="Returns an array of Clients.")]
    public ClientData[] GetClientData(int Number)
    {
    ClientData [] Clients = null;

    if (Number > 0 && Number <= 10)
    {
    Clients = new ClientData[Number];
    for (int i = 0; i < Number; i++)
    {
    Clients[i].Name = "Client " + i.ToString();
    Clients[i].ID = i;
    }
    }
    return Clients;
    }
    }
    }

     

    Post a Comment

    << Home